00. Allmänt

Metrosvammel

2014-04-17 08:10 #0 av: starhawk

Idag läser jag in liten artikel under huvudrubriken Hetast på Metro.se

"Ny forskning visar att Tyrranosaurus rex använde sina armar på samma sätt som fåglar och fiskar använder sina armar. Inte alls alltså"

Den som har skrivit detta ljuger och fabulerar vilt. För det första finns det ingen ny forskning på hur Tyrranosaurus använde sina armar. Och använde armarna gjorde dom. många tror att armarna beroende på sin storlek bara var ett par värdelösa bihang, men armarna har ett par kraftiga klor som visar tydliga spår av slitage, och kraftiga muskler var kopplade till armarna. Så armarna var viktiga, vad dom användes till är fortfarande debatterat men enligt en forskare förankrade dom kroppen vid marken när T rex skulle resa sig från liggande ställning, om den bara rätade på benen skulle den bara glida iväg längs magen.

Och beträffande fåglarna och fiskarna är det också vilt fabulerande. Dom flesta fåglar flyger, med hjälp av vingar och vingarna ja det är armarna på fågeln det! Fiskarna har knappt några armar att tala om men det dom har är bröstfenorna, och dom rör dom rätt ofta på

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2014-04-18 12:01 #1 av: Farwuq

Tummen upp

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.