16. Info om Sajten & Ifokus

Hej på er!

2010-06-06 19:40 #0 av: MajaL

Jag tänkte säga hej och presentera mig lite!

Jag är MajaL, några av er kanske känner igen mig då jag är väldigt aktiv på lite djursajter här på ifokus och då jag varit medarbetare lite här och var tidigare.

Jag är medarbetare även på kanin.ifokus och nu är jag då tillagd som medarbetare en prov-månad här på förhistoriskt.

Jag kommer alltså vara medarbetare till att börja med här i en månad, för att testa på och se hur det känns och om jag trivs. Sedan kommer jag eventuellt att efterträda som NamiaG sajtvärd här på förhistoriskt.

Vem är då jag?

Jo, jag börjar tredje året på gymnasiet efter sommaren. Jag går estetisk inriktning, bild och formgivning. Jag är väldigt intresserad av historia och historiska händelser förutom fotografering och keramik mm.

Jag har dock inte läst så mycket historia och har inte arkeologiska studier bakom mig som NiamaG. Jag har läst historia i grundskolan samt historia A och kultur & idè historia. Kultur & idè-historia var ett av mina favoritämnen i årskurs 2 ( en kurs jag just avslutat). En kurs som inkluderat antiken och fram till romantiken bland annat. Speciellt inriktad på musik, dans, skulpturer, byggnader, måleri med mera genom epokerna.

Jag läser även en del historiska tidsskrifter och har ett stort historia-intresse. Jag är lite en sådan person som lagrar en massa rolig och lite udda fakta i mitt huvud.

Jag tycker även mycket om att skriva och har valt till bland annat svenska c och lite andra skrivar-kurser till årskurs 3 som jag börjar efter sommaren.

Eftersom nuvarande sajtvärden NaimaG har lite dåligt med tid för sajten just nu, så är ni varmt välkomna att höra av er till mig om det är något ni undrar över eller vill ha hjälp med kring sajten. Jag kommer vara här inne varge dag och hoppas kunna stå till er tjänst så gott min kunskap räcker!

Väl mött och på återseende!

Anmäl
2010-06-06 20:00 #1 av: NaimaG

Kom bara ihåg att förhistoriskt inte har något med antiken, romantiken eller skolornas historia att göra, det hör hemma hos epoker ifokus. Förhistoriskt behandlar i stort sätt arkeologi och paleontologi då främst utdöda djur så som dinosaurier, smilodon, Walleri fåglarna osv. Alltså djura, krita, terra perioderna och bakåt.

Anmäl
2010-06-06 20:02 #2 av: MajaL

#1 Japp, vet det. ^^,

Protohistorisk tid är väl den sista förhistoriska delen har jag för mig.

 

Anmäl
2010-06-06 20:04 #3 av: NaimaG

#2 Flört

Anmäl
2010-06-06 20:35 #4 av: [GunillaR]

Välkommen Maja Glad

Anmäl
2010-06-06 20:41 #5 av: MajaL

Tack så mycket Morgaine Glad

Anmäl
2010-06-07 11:56 #6 av: Gudris

Välkommen, jag vill bara inflika att det handlar om arkeologi innan historisk tid (vikingatid ungefär i vår del av världen). Arkeologi kan utföras på gårdagens sopor, men då är det inte forntid :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.