Annons:
Etikettallmänt
Läst 6065 ggr
NaimaG
2010-02-25 14:53

Drakens regerande tid

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Har drakar existerat? Var deras regerande tid sammtida med dinosauriernas? Har vi idag bevis? Självfallet är att paleontologer vid Brittiska Museet hittat det som kan vara revolutionerande fakta kring deras existens.

Alla har vi hört talas om de legendariska drakarna men det många inte vet är att i begynnelsen av människans existens visste varje folkslag om och skrev även ner det i form av grottmålningar, runor, skrifter och dylikt att de vittnat om en flygande varelse med det utseende vi idag kallar för drakar. Dessa folkslag och kulturer hade ingen kontakt med varandra, ändå talade de om samma varelse.

cha507.jpg
Chinesisk drake

Några år sedan kom forskare i kontakt med en 300 år gammal istäckt kropp, en kropp som visade alla de karaktärsdrag som vi känner till hos en drake. Den första kroppen de hitta inte långt ifrån en grottöppning var mycket lite jämfört med den kända legendariska storleken men vid fortsatta undersökningar av grottan fann man ytterligare en kropp av en mycket större drake, dess moder.

Brittiska Museet tog dessa två drakar i förvar men än idag har den inte blivit visad för allmänheten utan ligger än i sin konserveringshall.

Har kulturer runt om i världen vittnat om drakars existens? Visst har dem det, alla kulturer primitiva som moderna vet om dess existens långt innan de ens visste om varandras existens. Har drakar existerat? Utifrån dem väl bevarade och konserverade kroppar utav en moder drake och hennes unge hävdar en del paleontologer att de självfallet har existerat och att deras regerande tid sträckte sig från kritaperioden ända in mot 1600-1700-talet. Självfallet är att dessa två kroppar som hittats kan ha varit jordens sista levande drakar innan de slaktades utav jägare.

_Summering utav dokumentären Dragons - A fantasy made Real.

Artikeln är skriven av NaimaG.
_

Annons:
EeWeeM
2010-03-09 16:18
#1

Detta tycker jag är jätteintressant och vi kan bara hoppas att paleontologerna börjar släppa ut mer information och möjlighet att se dessa fossiler.Jag såg bilder på en av de funna fossilerna i en vetenskapstiding för något år sedan där det stod en lång artikel om detta.

Jag personligen tror att drakar inte bara är en sk mytologisk legend eftersom det precis som du skriver förekommer nämnda i så många olika texter och urkunder från olika folkslag som i  sin tur inte hade med varandra att göra.

NaimaG
2010-03-09 16:22
#2

#1 Dokumentären kring det kan du se HÄR.

starhawk
2010-03-10 14:08
#3

Tänk på att det är en påhittad dokumentär, en What-if

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Allamej
2010-03-21 13:49
#4

Jag har nu sett denna film och jag tyckte den var bra. Lika bra som andra filmer i samma kategori, som Blair Witch project tex.

För precis som Starhawk säger så är det en What if. Det har inte hänt. Det finns inga nedfrusna drakkroppar på brittish museum utan det är en fantasi.

Stephen Fry - There are many people out there that will tell you that "you can't". What you've got to do is turn around and say, "watch me". Veronica/ Sajtvärd på Smyckestillverkning och råttor

 

 

NaimaG
2010-03-21 14:03
#5

#4 Jo vi vet. Finns en tråd kring detta här inne där vi har disskuterat möjligheterna.

Maria
2010-03-23 22:20
#6

Jag har en vild gissningFlört

Människor har alltid varit fascinerade av naturen och naturens krafter och runt omkring på vår jord så har vi faktiskt "riktiga drakar" som sprutar eld inifrån sina hålor. Jag tänker på alla vulkaner runt om i världen.

Kanske har dessa givit upphov till "våra drakar"Obestämd

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Annons:
Maria
2010-04-06 21:11
#7

Ingen som har någon fundering kring drakar och vulkaner?Flört

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

NaimaG
2010-04-06 21:16
#8

#7 Jag kan som inte få ihop mytologin kring drakar från forntiden med vulkaner. =D

Maria
2010-04-06 21:22
#9

Jag tänker snarast så att eftersom vulkaner funnits i stort sett så länge jorden funnits och människor alltid har fascinerats och varit rädda/haft respekt för naturfenomen att det kan ligga till grund för ett "eldsprutande monster i en håla".

Vi har dyrkat de flesta naturfenomen och gett dem människo/djurgestalter så därför tycker jag att det kan vara en idé.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

NaimaG
2010-04-06 21:25
#10

#9 Absolut kan det de. Jag har för mig att jag även läst något liknande när jag läste om befolkningens härstamning.

Upp till toppen
Annons: